Relatiegeschenken

Tips van Allgifts

Sale Tassen Populaire relatiegeschenken Duurzame relatiegeschenken

Inspiratie

Lente Zomer Winter Duurzaamheid
Gratis verzending Beste prijsgarantie Gratis sample & drukproef 10.000+ relatiegeschenken Meer dan 20 jaar ervaring
Allgifts.be

Over petten

Petten zijn één van de best bewaarde giveaways! Een uitgelezen kans om relaties blij te maken met een pet. Leuk als onderdeel van een sporttenue, als aandachtstrekker op een beurs of om uit te delen op een open dag of evenement. Maar, welke soorten petten zijn er eigenlijk en op welke specificaties moet u letten bij de aanschaf? Wij helpen u graag verder om tot het meest geschikte product voor u of uw bedrijf te komen.

Promotionele Producten maken merken sterker!

Onze petten categorieën

Baseball caps
De baseball cap is een klassieke pet die zich kenmerkt door zijn gebogen klep en sportieve look. Een typische baseball cap zoals we hem kennen, wordt op de voorzijde geborduurd of bedrukt met een logo.

Kindercaps
Leuke petten voor de allerkleinsten; speciaal gemaakt voor de kleine hoofdjes. Kindercaps worden doorgaans geproduceerd met een verstelbare sluiting, zodat het petje nagenoeg altijd past. In deze categorie petten vindt u ook producten die ook bescherming voor de nek bieden.

Sportcaps
Sportcaps kenmerken zich door het speciale materiaal waarvan ze gemaakt zijn, namelijk microfiber/microvezel. Dit materiaal droogt relatief snel. Bovendien hebben sommige sportcaps ook ventilatiegaatjes op de bovenzijde.

Snapbacks
Hoewel we de snapback officieel kennen door zijn verstelbare druksluiting aan de achterzijde, is hij tegenwoordig bekend om zijn rechte, platte klep.

Truckercaps
Truckerscaps zijn razend populair en zijn te herkennen aan het netje en het verstevigde, grote foam paneel op de voorzijde.

​​​​​​​

Specificaties van petten

Naast de keuze uit de vorm/het model van de pet, raden wij u aan ook op onderstaande specificaties te letten.

Aantal panelen
Het aantal panelen zegt in feite uit hoeveel vlakken de pet bestaat. Doorgaans bestaan petten 5 of 6 panelen. Wilt u de petten bedrukken of borduren, let u dan goed op het aantal panelen! Een pet met 6 panelen heeft namelijk een naad in het midden van de voorzijde, wat over de gehele voorzijde bedrukken niet mogelijk maakt.

Sluiting
Er zijn veel soorten sluitingen mogelijk bij caps. De meest voorkomende zijn de petten met metalen sluiting of gesp, klittenbandsluiting en de druksluiting. Daarnaast kennen we ook petten zonder sluiting, maar met elastiek (kenmerkend door de geplooide achterzijde onder de opening). De flexfit is de meest onbekende; een elastisch verstelbare sluiting aan de binnenzijde van de cap.

Frontversteviging
Frontversteviging of frontvoering wil zeggen dat de voorste panelen gevoerd zijn, zodat de pet niet inzakt en dus rechtop blijft staan. Een cap met frontvoering is het meest voorkomend.

Sandwich
Als er sprake is van een sandwich cap, betekent dit dat de klep van de pet is opgebouwd uit drie laagjes. Bij sommige petten is dit duidelijk zichtbaar, doordat het middelste laagje een andere kleur is dan de rest van de klep.

Materiaal

Over het algemeen zijn onze petten gemaakt van katoen, synthetische vezels of non-woven materiaal.

  • Katoen
  • Synthetisch materiaal
    • Polyester
    • Microfiber/microvezel
    • Nylon
  • Non-woven materiaal

​1) Katoen
Katoen is ontzettend sterk materiaal. Petten van katoen zijn iets minder geschikt om in te sporten, omdat het materiaal veel vocht op neemt. Daarom ziet u in de categorie ‘Sportcaps’ ook geen petten van katoen!

Bij een katoenen pet komen de termen ‘cotton twill’, ‘brushed katoen’ of ‘geborsteld katoen’ en ‘washed cotton’. Al voor deze termen zeggen niets, maar dan ook niets over de kwaliteit van het product. Twill is in feite een type weefpatroon, geborsteld katoen wil zeggen dat het materiaal in een bepaalde lijnstructuur geborsteld is en ‘washed’ wil zeggen dat er een wassing is toegepast.

​2) Synthetisch materiaal
a. Polyester is glad, licht, duurzaam en zacht. Voordelen van dit materiaal is dat de petten vormvast zijn, lang meegaan, heel goed z’n kleur behouden en snel drogen.

b. Microfiber is dé stof als het gaat om vochtdoorlatendheid. Het is ook nog eens dun en rekbaar materiaal en weegt bijna niets.

c. Nylon neemt nauwelijks vocht op, is vormvast en elastisch. Een fijne stof die snel droogt en dus geschikt voor sportcaps. Let op: door de zon kan de kleur en sterkte afnemen.

​3) Non-woven materiaal
Sterk en lichtgewicht, dat zijn de belangrijkste kenmerken van non-woven materiaal.

Petten bedrukken of borduren

Bij het bedrukken of borduren van petten is het absoluut aan te raden te kijken naar het aantal panelen.

​5 paneels pet
Een pet met 5 panelen heeft namelijk een grote, doorlopende voorzijde die eenvoudig over de gehele voorkant bedrukt of geborduurd kan worden.

​6 paneels pet
Een 6 paneels pet heeft een naad in het midden van de voorzijde lopen; waardoor het gehele vlak bedrukken niet mogelijk is. Borduring is overigens wel mogelijk! Wilt u een 6 paneels pet bedrukken, dan kunt u ervoor kiezen het linker- of rechterpaneel te bedrukken.

Wist u trouwens dat het ook een mogelijkheid is om bijvoorbeeld de URL van uw website te borduren rond de opening aan de achterzijde? Petje af!​​​​​​​

Petten met uw logo borduren of bedrukken!

Wist u dat petten één van de best bewaarde giveaways zijn? Bekijk ze snel! Bekijk assortiment
​​​​​​​

Adviespagina's  |  Homepagina

Betrouwbaar zaken doen
sinds 1999